Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márta-szelet Dóri módra

2010.11.11

HOZZÁVALÓK

- só, bors

- mustár (1 tk/hússzelet)

- csirkemellfilé 20-25 dkg/fő

- fokhagyma (pár gerezd)

- kolbász (1-1 vastag szelet/hússzelet)

- füstölt sajt (jusson majdnem minden hússzeletre+ reszelve a tetejére)

- alufólia!

- paradicsompüré (annyi h ellepje a húst egy edényben)

- tejföl (0,25 dl/fő)

ELKÉSZÍTÉS (idő: 1-1,5 óra)

A csirkemellfilét megtisztítom, felszelem ujjnyi vastag szeletekre. Minden szeletet bedörzsölök só+bors keverékével felhalmozom, majd az egészet jó alaposan bekenem mustárral. Felszeletelek kolbászt, füstölt sajtot, kb. annyit hogy minden szeletre jusson belőle. Megpucolok pár gerezd fokhagymát, és akkora csíkokra vágom, hogy meg lehessen vele tűzdelni a húst.

Előkészítem az alufóliát, ebbe fogok csomagolni minden szelet húst. A hússzeleteket egyesével megrakom kolbásszal, sajttal, párat megtűzdelek fokhagymával, majd egyesével-kettesével alufóliába csomagolom őket. Ezután állni hagyom az alufóliás hús batyukat a hűtőben, ha lehet fél napig, vagy egy napig. (Nem muszáj, de jót tesz neki.) 150-200 fokra előmelegített sütőben, tiszta (!), széles tepsiben sütöm kb. 30 percig a batyukat. Ezalatt a paradicsompürét kikeverem tejföllel.

Mikor megsültek a batyuk, óvatosan a szaftot megőrizve kicsomagolom a húsokat a fóliából, és egy nagyobb tűzálló edénybe halmozom őket, minden réteg közé, alá és fölé a paradicsomos tejfölös szószt öntöm. (Sütő maradjon bekapcsolva!) A tetejére füstölt sajtot reszelek, és visszateszem a sütőbe a rakott húst, kb. 20-25 percre. Mikor szépen megpirult a teteje, tálalható!