Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mégis szeretem a lecsót!

2014.06.15

Van aki szeretia lecsót, és van aki csak még nem evett jó lecsót! - rozmaringos lecsó gombával és padlizsánnal

10455861_10202324357886931_3898827830330867869_n.jpg

Újítóknak és újdönsült lecsó-rajongóknak készült ez a recept, szívvel-lélekkel.

20 perc munkaidővel, összesen 30 perc alatt elkészíthető ez könnyű nyári lecsó.  Ez a mennyiség körülbelül 4adag lesz.

Kicsumázunk és felkarikázunk 1 kg paprikát, majd nagyobb darabokra vágunk 1 kg paradicsomot, kivágjuk a szárnál a zöld részt.

Felkockázunk 1 kisebb padlizsánt majd felszeletelünk 5 fej csiperke gombát majd ezekre egy fél citrom levét ráfacsarjuk.

lecso1.jpg

 

Felkarikázunk 3-4 grill kolbászkát, és egy kevés zsiradékon és szalonnán megpiritjuk. Amíg megsül a kolbász, megpucolunk 4-5 gerezd fokhagymát.  Ha már illatozik, mehet rá a padlizsán és a gomba.

Kevergetés mellett 10-12 percig főzzük, majd mielőtt még odakapna, ráöntjük a paradicsomot, megforgatjuk, összerottyantjuk majd mehet rá a paprika.

Egy paradicsom konzervet vagy paradicsompürét 2 bögre vízzel felöntünk és rázúdítjuk az illatos lecsóra, majd rátépkedünk egy kevés friss rozmaringot.

5-6 percig fedő alatt főzzük magas lángon, majd levesszük és hagyjuk hogy kicsit elforrjon a leve.

 

lecso3.jpg

Csak addig főzzük amíg a paprika karikák még szépen megtartják az alakjukat.

Aki úgy szereti a még forró lecsóra ráüthet 2 tojást, és összefogatja vele, amíg meg nem sárgjul benne itt-ott a tojás.

Ha nem szeretsz gyakran főzni, akkor tojás nélkül egy-egy adagot le lehet fagyasztani és mikor előveszed kiolvasztás után ráütve a tojást olyan mintha frissen főtt volna! :)

 

Egyetek jót ha tudtok!