Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mentás meggyleves

2014.06.04

Egy könnyű egzotikus ízesítésű meggyleves, joghurttal, liszt nélkül. Frissességét a menta, a kardamom és a gyömbér adja. Almával sűrítve, cukor nélkül, a savanykás ízeket pedig a kanál méz és a kókusztej ellensúlyozza. 

mentasmeggy.jpg 

1 csokor friss menta

1 citrom

1 kis doboz natúr joghurt

1 kis darab friss gyömbér

1/2 kg meggy (magozva), levével

2 db édes alma

1-2 ek kókusztej vagy kókusztejpor (ha van)

1 ek méz

fűszerek: fahéj, zöld kardamom, gyömbér

 

A meggyet a saját levével plusz 1/2 liter vizzel feltesszük főni, belevágunk két citrom karikát, fél citrom levét belefacsarjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéj, zöld kardamom, pici gyömbér. 

Amíg forr, meghámozzuk az almákat, betesszük őket a turmixba, rámerünk egy kevés meggyet lé nélkül, beleszórjuk a csokor mentát és egy picike hámozott friss gyömbért, 2 evőkanál joghurtot rámerünk és az egészet összeturmixoljuk. (Pár menta levelet félreteszünk díszítésnek.) Az így kapott sűrű pürét belekeverjük a forró meggylébe. Ráforralunk és levesszük a tűzről, gyorsan hűlő tálba merjük, hogy hamar a hűtőbe lehessen tenni. 

A maradék (fél pohár) joghurtba kevés mézet keverünk, és annyi kókusztejet hogy még sűrű maradjon.

Tálalás, friss citromkarikával, mentalevéllel és a kókuszos joghurttal. 

 

 Elkészítés: 20-30 perc (+ hűtés + magozás)