Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsános pulykamell

2009.06.19
Padlizsános pulykamell
(3 személyre)
 
  • 60 dkg pulykamellfilét felavágok apró kis daradokra
  • aranybarnára pirítom 2-3 ek olajon
  • fűszerek: só-bors, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kevés fokhagyma granulátum v. fél gerezd passzírozva, 1 ek cukor
  • amíg a hús pirul, felvágok 2 kisebb padlizsánt apró kockákra és a hús mellé öntöm (érdemes lefedni h párolódjon, s néha megkeverni)
  • felkockázok két jól megtermett paradicsomot és hozzáadom
  • ráreszelek 3-4 friss répát
  • meglocsolom balzsamecettel (1-2 ek)
  • végül meg lehet szórni, ha van szezámmaggal, apróra vágott mandulával, vagy bármilyen maggal (mogyoró, kesudió, …)
  • míg fedő alatt elkészül, megfőzhetjük a rizst hozzá, ha kész, keverjünk a rizsbe 2 ek margarint
  •  és lehet tálalni…
 
Jó étvágyat!
 
 
 
 

Kép