Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


média megjelenéseim

NYOMTATOTT SAJTÓ

 

Szentendre és Vidéke (újság)

2011. május 20. (XXV. évfolyam 18. szám)

5.oldalon: Riport az Országos Gyermeknapi Rajfilmünnep szervezésével kapcsolatban. Szentendrei partnermozi a P'Art mozi,  a programszervező partner pedig a Kiscsikó játszóház.

Gyermeknapi Rajzilmünnep a P'Art moziban

(Az eredeti cikkre ugás: kattints a címre)

szevi_rajzfilmunnep.jpg

Május utolsó vasárnapján gyermeknapi meglepetéssel várja látogatóit a szentendrei P’art mozi. Az I. Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep keretén belül, a hivatalos premier előtt kerül bemutatásra a nagysikerű Bogyó és Babóca színes, magyar animációs film 13 újabb meséből álló, második része. Akárcsak az első rész, ez is Bartos Erika művéből készült, és az Oscar díjra jelölt „Maestro” c. animációs film rendezőjének M. Tóth Gézának és Antonin Krizsanicsnak a munkáját dícséri. A „Kedd stúdió” által kezdeményezett és szervezett - az országszerte több mint 30 helyszínen megrendezésre kerülő esemény egyik munkatársának, a szentendrei kötődésű Péterfi Dórának különösen kedves az itteni helyszín, hiszen hosszú évekig élt Szentendrén. A helyi művészeti iskolában ismerkedett a képzőművészet különböző területeivel és több kiállítása is volt városunkban. Elmondta, hogy a Rajzfilmünnepet hagyományteremtő céllal hívták életre, és fontosnak tartják, hogy a kisebb-nagyobb művész mozik szervesen kapcsolódjanak az adott város gyermeknapi rendezvényeihez. A legfiatalabb (3 évestől) korosztály megnyerése a mozi és az animációs film számára, első lépés a jövő generációnak vizuális nevelése szempontjából. A tiszta, egyszerű színek, a kedves történetek, Pogány Judit mesélésével és az Alma együttes zenéjével, újabb felejthetetlen élményt ígérnek a Bogyó és Babóca rajongóknak.

Részletes információ a P’art mozi májusi programfüzetének hátlapján és a http://www.rajzfilmunnep.hu/ oldalon.

Kép és szöveg: Paraszkay György

 

d1 TV (TV riport)

2011. május 8. (43. műsor)

 

 

Riport a Rajzfilmünnep szervezése kapcsán.

Kuriózoom

http://www.d1tv.hu/musorok/kuriozoom/kuriozoom_20110608

Szerkesztő:  Kovács István

A tartalomból: 43. rész Ebben a Kuriózoomban tanúi lehetünk annak, ahogyan visszatér hozzánk a Jedi. Megszólal nálunk ugyanis az 57 éves Mark Hammil, akit meglepő módon hamarosan egy magyar sci-fi szereplői között láthatunk viszont. Aztán rovarokról is lesz majd szó, hiszen bemutatkozik nálunk a Magyarhangya csoport, akik egy újfajta filmforgalmazási modellt igyekeznek népszerűsíteni hazánkban. Végül pedig a tavalyi év negyedik legnézettebb filmje a Bogyó és Babóca gyártói által kezdeményezett első rajzfilmünnepről lesz szó. Mellesleg pedig és nem is az utolsó sorban, három nagyszerű mozifilmet ajánlunk állandó és alkalmi nézőink figyelmébe.

Donáth Péter *Hatvani Balázs*Péterfi Dóra

 

Szentendre és Vidéke (újság)

2007. november 30. (XXI. évfolyam 48. szám)

11.oldalon: Riport az egyéni kiállításmegynitóval kapcsolatban, bemutatkozás.

Szentendre fiatal művészei - Bemutatkozik: Péterfi Dóra

(Az eredeti cikkre ugás: kattints a címre)

Sodin Abigél

 

 Péterfi Dóra 2007-ben érettségizett a Veres Péter Gimnáziumban, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció- és médiaszakos hallgatója lett. A gimnázium mellett 4 évig járt a Mûvészeti Iskolába, ahol textil, tûzzománc, festészet és grafika szakokon tanult. Az egyetem mellett folyamatosan alkot, munkái között találhatók természeti formákat ábrázoló festmények, figuratív emberi ábrázolások, fantáziaképek, üvegfestmények, tûzzománcok. Véleménye szerint a média – mely közvetítõ szerepet tölt be a két fél, alkotó és befogadó között –, nem megfelelõ színvonalon kommunikálja manapság a mûvészetet, ezért ráférne egy újabb generációs stílusváltás, melyben nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a mûvészi kifejezõdés minél igényesebb átadására. Dóra az egyéni alkotás mellett többek közt ezen folyamat háttérmunkálataival is szeretne foglalkozni. Az ifjú tehetség alkotásait most megtekinthetik Szentendrén, az Ulcisia Castra Kávézóban (Duna-korzó 10.) egy egyhónapos kiállítás keretében, mely december 6-án csütörtökön, 19 órakor nyílik.

 

 

 

 .

 

A mappában található képek előnézete RÓLAM - about me